Pats Lengviausias Pyragas su Migdoliniu Kondensuotu Pienu


Sakydama lengviausias, omenyje aš turiu, žinoma, ne mažą kalorijų kiekį, o tai – kad pagaminti labai lengva.
Bandžiau gaminti net ir su jauniausiu sūnum, kuris nė dviejų metų neturi – gavosi puikiai (jeigu nekreiptume dėmesio į gausiai kondensuotu pienu nulaistytą stalą, grindis ir tą faktą, kad reikšminga jo dalis gamybos proceso metu pranyko kai kieno nasriukuose).
Vaflinį pyragą su kondensuotu pienu mūsų šeima mėgsta ir gaminasi jau seniai. Bet neseniai parduotuvėse pasirodė Migdolų skonio kondensuoto pieno ir Tiramisu skonio kondensuoto pieno. Todėl pamėginom pasigaminti pyragą ir su jais. Migdolinis kondensuotas pienas yra kažkas tokio, o su juo pagamintas pyragas tirpsta burnoj ir mums visiems labai labai patiko. Patiks ir jums. 🙂
Ko reikės:
– 1 pakuotės vaflių. Rinkitės kuo plonesnius, geriausia tokius kaip nuotraukoje. Į storesnius kondensuotas pienas sunkiau įsigers ir pyragas nebus toks skanus
– 1 pakuotės Migdolinio arba Tiramisu skonio sutirštinto pieno. Mes perkam va tokį:
migdolinis-kondensuotas-pienas
Jo yra Rimi ir IKI parduotuvėse. Renkuosi būtent šitą, nes pagamintas iš natūralaus pieno Lietuvoje, „Marijampolės pieno konservuose“, o ne kokioje Lenkijoje  – už tai didelis pliusas. Sudėtyje nieko baisaus neradau, todėl ramiai duodu savo vaikams.
Kiek užtruks gaminimas: 20 minučių.
Kaip gaminti:

Vaflius pertepkit Migdoliniu kondensuotu pienu – kuo plonesniu sluoksniu. Pritepus per storai – vafliai gali ištižti ir bus ne taip skanu.

vaflinis-pyragas-su-kondensuotu-pienu-pagamintas
Vieno indelio sutirštinto pieno turėtų užtekti visai pakuotei vaflių. Tepkit ir dėkit vieną ant kito.
simas-gamina-pyraga
Kai pertepsit – šiek tiek paslėkit rankomis ir dėkit pusvalandžiui į šaldytuvą.
vaflinis-pyragas1
Tada supjaustykit kubeliais ir galima valgyti:
vaflinis-pyragas-su-kondensuotu-pienu
Jeigu pas jūs vaikai yra nestandartiniai ir nesuvalgo pyragų per vieną dieną – geriau laikykit šį pyragą uždengtoje dėžutėje, nes laikomas atvirai jis kiek padžiūsta ir bent jau man – pasidaro ne toks skanus.
Beje, tikriausiai panašių pyragų jau ragavot – arba pirkot parduotuvėje, arba gaminotės pačios. Tačiau karameliniai ir paprasto sutirštinto pieno užtepai bent man jau kažkiek nusibodo. Todėl labai rekomenduoju išbandyti ir Migdolinį bei Tiramisu skonio sutirštinta pieną. Nes na tiesiog labai skanu ir vis kažkas naujo:)

Komentarai

Parašykite komentarą